Máslo z myšího mléka

31. října 2003

Kdybych byl těžce za vodou, snídal bych chléb namazaný domácím máslem z myšího mléka. To je pokrm skutečně hodný uspěšného milionáře konzumní společnosti. Žádný kaviár ani ústřice, drahá vína či koupání v šampaňském - to je dobré tak pro chudáky, kteří se chtějí predvádět. Ale produkty z myšího mléka představují úplně novou úroveň. Už jen vydržovat milionové stádo myší si může dovolit jen několik málo lidí na světě. A to není zdaleka všechno - úplně nejtěžší je ten myší dav zvláštními pinzetkami podojit. To musí být hrozná práce. Člověk aby si na to pořídil středně velkou vesnici nevolníku.

A co dobrého si dát k obědu? Třeba omeletu z kolibříčích vajec. Je to výtečná pochoutka. A kolik kolibříků je k tomu potřeba!

Další záznam: Když chybí chléb
Předchozí záznam: Těžký je život s máslem
Autor: Osvícené
Sbírka: Blog